Hozzávalók:
10 dkg barna rizsliszt
20 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
10 dkg lenmagliszt

1 cs sütőpor
4,2 dkg útifűmaghéj őrlemény
2,5 dkg gluténmentes sörélesztőpehely
6 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
15 dkg növényi margarin
ízlés szerint só
3 ek gluténmentes sörélesztópehely
ízlés szerint zöldfűszerek ( petrezselyem, oregánó, bazsalikom )
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
A töltelék alapanyagait kikeverjük.
A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, majd kinyújtjuk kör alakba. Megkenjük a margarinos krémmel, majd nyolc cikkre vágjuk. Szélesebb részétől feltekerjük, majd kiflit formázunk belőlük.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük a tetejüket, majd 180 fokos sütőben kb. 40 – 45 perc alatt megsütjük.