Hozzávalók:
50 dkg főtt, áttört burgonya
40 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család kalács liszt
1 cs porélesztő

5 dkg Mester család szezámmag
4,25 dl víz
+ kb. 10 dkg margarin
+ olaj a tetejére
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a burgonyát, majd hozzáadjuk a vizet és jól kidolgozzuk.
Meleg helyen kelesztjük egy órát.
Barna rizslisztes lapon átgyúrjuk a tésztát, ha megkelt, kinyújtjuk kör alakba, megkenjük margarinnal, nyolc cikkre vágjuk, majd szélesebb részétől feltekerjük és formázzuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, 180 fokos sütőben kb. 35 – 40 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE