Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
15 dkg tápióka keményítő
4 dkg útifűmaghéj
2 ek vanília aroma
5 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
5 dl víz
Krém:
1 cs vaníliás pudingpor
12,5 dkg barna rizsliszt
2 ek vanília aroma
ízlés szerint édesítő
7,5 dl növényi tej
+ 20 dkg meggy
Elkészítés:
A krémhez mindent egy lábasba teszünk, kikeverjük, sűrűre főzzük.
A tésztához a száraz alapanyagkat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kidolgozzuk.
Egy sütőpapíros tepsibe tesszük a tészta egyik felét, megszórjuk a meggyel, erre jön a krém, majd pedig a tészta másik fele, ezt elegyengetjük rajta.
180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.