Hozzávalók:
20 dkg barna rizsliszt
10 dkg gluténmentes puncs pudingpor
10 dkg köles liszt
4,5 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
4,25 dl víz
1 ek citromlé
Krém:
10 dkg gluténmentes puncs pudingpor
25 dkg barna rizsliszt
5 dl növényi tej
5 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
10 dkg margarin
12,5 dkg rizsdara
Elkészítés:
A krém alapanyagait ( kivétel a margarin ) egy lábasba tesszük, alaposan kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
Belekeverjük a margarint.
A piskótához a száraz alapanyagagokat alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a nevdes alapanyagokat és jól összedolgozzuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük ( tűpróba! ).
Ha megsűlt és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krém 2/3 – ad részével, majd a maradékot pedig a tetejére kenjük.