Hozzávalók:
25 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
2,8 dkg útifűmaghéj
1 cs sütőpor
4 dkg édesítő ( 1:4 )
3 dl növényi tej
1 ek citromlé
Töltelék:
15 dkg sült sütőtök
ízlés szerint édesítő
ízlés szerint fahéj
kb. 10 – 12 dkg szilva
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól összedolgozzuk, hagyjuk állni 5- 10 percet.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, kinyújtjuk és 6 egyenlő részre vágjuk téglalap alakba.
A töltelékhez a sütőtököt villával összetörjük, a szilvát megmossuk, kimagozzuk, felszeleteljük, hozzáadjuk a sütőtökhöz, édesítjük, megszörjuk fahéjjal majd összekeverjük.
Mindegyik téglalap egyik oldalára teszünk a töltelékből, majd két hosszabb oldalukat behajtjuk és feltekerjük őket.
Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük!