Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg Mester család süteményliszt
10 dkg Mester család kalács liszt
15 dkg margarin
4 dkg Mester család édesítő (1:4)
kb 1 – 1,5 dl növényi tej
Töltelék:
40 dkg alma – reszelve
25 dkg sült sütőtök villával pépesítve
12,5 dkg darált mák – édesítő – rumaroma – 4-5 ek növényi tej
+ fahéj – édesítő
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd pedig lassan adagolva a növényi tejet ( annyit, hogy nyújtható legyen ).
Majd barna rizslisztes lapon jól átdolgozzuk, két részre osztjuk.
Kinyújtjuk kocka alakra ( 20×20), majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük az egyik lapot.
Az almát kikeverjük a sütőtökkel, fahéjjal és édesítővel ( nyomkodjuk majd ki a levét ), majd oszlassuk el a tésztán, majd amákos keveréket tegyük rá, végül a másik kinyújtott tészta.
Tetejét olajjal kenjük le, majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt süssük meg.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE