Hozzávalók:
30 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
10 dkg tápióka keményítő
2 dkg útifűmaghéj
5,5 dkg darált mák
5 dkg édesítő (1:4)
6 g sütőpor
2,5 dl víz
1 ek citromlé
Töltelék:
60 dkg alma reszelve
3 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
1 ek rumaroma
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jó alaposan összedolgozzuk.
Majd barna rizslisztes lapon jól átdolgozzuk és négy egyforma részre osztjuk.
Kinyújtjuk őket, majd egyesável megsütjük 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt ( nem baj, ha keményebb lesz, mert a krémtől meg fog puhulni!!!! ).
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd az almát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a rumaromával és édesítővel együtt, alaposan kikeverjük.
Majd egy tepsibe elkezdjük rétegezni.
Egy lap, krém, megint lap, megint krém…..
Hagyjuk 6-7 órát ( de egy éjjel még jobb ), hogy jól összeálljon.