Hozzávalók:

20 dkg főtt édesburgonya

25 dkg ChefGomba – csiperke – KATT IDE – ITT TALÁLOD

15 dkg reszelt növényi sajt

5 dkg növényi tejföl

12,5 dkg barna rizsliszt

ízlés szerint fűszerek

+ olaj a piritáshoz és a sütéshez

Elkészítés:

Az édesburgonyát villával összetőrjük.

A gombát megmossuk és apróra vágjuk, majd 3 ek olajon lepirítjuk.

Majd mindent egy tálba teszünk és jó alaposan összedolgozzuk ( ha szükséges teszünk bele még növényi tejfölt, ez függ attól is mennyire nedves az édesburgonyánk ).

Majd golyókat formázunk belőle ( nekem 12 db lett ).

Forró olajban kisütjük ( de lehet tepsiben is, vagy pedig air fryer – ben.

A ChefGombáról bővebben itt olvashatsz – KATT IDE – ITT TALÁLOD