Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
22,5 dkg Mester család foszlós kalács liszt
1 cs porélesztő
4 dkg Mester család édesítő (1:4)
10 dkg margarin
3,2 dl növényi tej
1 ek vanília aroma
Töltelék:
50 dkg alma
50 g Mester család vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
1 ek vanília aroma
+ olaj a kenéshez
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
22,5 dkg Mester család foszlós kalács liszt
1 cs porélesztő
4 dkg Mester család édesítő (1:4)
10 dkg margarin
3,2 dl növényi tej
1 ek vanília aroma
Töltelék:
50 dkg alma
50 g Mester család vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
1 ek vanília aroma
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk amargarint, majd a növényi tejet.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Az almát alaposan megmossuk, lereszeljük, ízlés szerint édesítjük.
Kicsit hagyjuk állni, míg levet ereszt.
Kinyomkodjuk egy tálba , majd hozzákeverjük a vaníliás pudingport, és vanília aromát.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk a tésztát.
Megtöltjük az almás töltelékkel, feltekerjük.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük és két szélét összenyomjuk, hogy egy kört kapjunk.
Olajjal vékonyan lekenjük, 5-6 helyen késsel bevágjuk ( lehet mintát is bele ).
180 fokos sütőben kb. 40 – 45 perc alatt megsütjük.
Your Content Goes Here



