Hozzávalók:
25 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család foszlós kalács liszt
1 cs porélesztó
3 dl növényi tej
10 dkg margarin
4 dkg Mester család édesítő (1:4)
+ kb. 10 – 15 dkg cukormentes lekvár – tölteléknek
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a sütéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, hozzáadjuk amargarint, jól összedolgozzuk.
Majd hozzáadjuk a növényi tejet, és alaposan kigyúrjuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, kinyújtjuk kb. negyed ujjnyira.
Majd kockákat vágunk belőle.
Két kocka lesz majd egy fánk.
Minden második lapra teszünk lekvárt, egy másikkal befedjük, széleiket villával lenyomkodjuk.
Forró olajban aranybarnára sütjük.