Hozzávalók:

Piskóta:

18,5 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

12,5 dkg tápióka keményítő ( Mester család vagy Its Us )

3 dkg útifűmaghéj

5 dkg édesítő (1:4)

4 dl víz

1 ek citromlé

1 cs sütőpor

4 dkg holland kakaópor

Krém:

2 dl növényi tejszín – felverhető

3 ev vanília aroma

10 dkg margarin

20 dkg növényi mascarpone

ízlés szerint porédesítő

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Sütőpapírral bélelt formába tesszük (21×21 ), majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, majd alaposan kikeverjük.

Ha a piskóta meghűlt, akkor kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.

Hagyjuk pár órát, hogy jól összeálljon.