Hozzávalók:

10 dkg darált mák

15 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

6 g sütőpor

4 dkg édesítő (1:4)

1 ek citromlé

3,2 dl víz

Krém:

4 dl növényi tej

2 dl citromlé ( ha intenzívebb a citromleved, mint az enyém volt, akkor elég kevesebb… lehet csak 0,5 – 1 dl.. ekkor a fennmaradt mennyiséget pótold növényi tejjel )

15 dkg barna rizsliszt

ízlés szerint édesítő

15 dkg margarin

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy sütőpapírralé bélelt tepsibe tesszük ( 21×23 ), majd 180 fokos sütőben kb.35 perc alatt megsütjük.

A krémhez egy lábasba tesszük a növényi tejet, citromlevet, barna rizslisztet édesítőt, alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük.

Amikor kihűlt, akkor robotgéppel belekeverjük a margarint.

Ha meghűlt a piskótánk, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krém háromnegyed részével, majd a maradék negyed rész pedig a tetejére kerül.