Hozzávalók:
10 dkg darált mák
15 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
6 g sütőpor
4 dkg édesítő (1:4)
1 ek citromlé
3,2 dl víz
Krém:
4 dl növényi tej
2 dl citromlé ( ha intenzívebb a citromleved, mint az enyém volt, akkor elég kevesebb… lehet csak 0,5 – 1 dl.. ekkor a fennmaradt mennyiséget pótold növényi tejjel )
15 dkg barna rizsliszt
ízlés szerint édesítő
15 dkg margarin
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy sütőpapírralé bélelt tepsibe tesszük ( 21×23 ), majd 180 fokos sütőben kb.35 perc alatt megsütjük.
A krémhez egy lábasba tesszük a növényi tejet, citromlevet, barna rizslisztet édesítőt, alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük.
Amikor kihűlt, akkor robotgéppel belekeverjük a margarint.
Ha meghűlt a piskótánk, akkor kettévágjuk, megtöltjük a krém háromnegyed részével, majd a maradék negyed rész pedig a tetejére kerül.







