Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg barna rizsliszt
3 dkg csicsóka liszt ( Tomka és lányai márkájú )
6,5 dkg köles liszt
4 dkg édesítő (1:4)
2,5 dkg útifűmaghéj
3 dl víz
1 kk citromlé
8 g sütőpor
Tetejére :
20 dkg körtebefőtt ( Tomka és lányai – BIO ) – cukormentes
Krém:
10 dkg köles ( ezt alaposan mossuk át, majd négyszeres növényi tejben édesítővel főzzük meg )
25 dkg körtebefőtt ( Tomka és lányai – BIO ) – cukormentes
3 dkg vaníliás pudingpor – gluténmentes
2 dl növényi tej
ízlés szerint édesítő
+ 5-10 dkg házi csokoládé – olvasztva – tetejére csurgatva
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, hozáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( 20×24 ) tesszük, hagyjuk állni kb. 5 percet.
Majd a tetejére rakjuk a körtebefőttet.
180 fokos sütőben kb.- 35-40 perc alatt megsütjük.
A megfőtt köleshez adjuk a körtebefőttet és botmixerrel pépesítjük őket.
Egy lábasba áttesszük, majd hozzáadjuk a pudingport, növényi tejet és édesítőt, elkeverjük és sűrűre fözzük.
Majd a megsült körtés piskótára egyengetjük.
Csokival lecsurgatjuk.
Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.





