Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

3 dkg csicsóka liszt ( Tomka és lányai márkájú )

6,5 dkg köles liszt

4 dkg édesítő (1:4)

2,5 dkg útifűmaghéj

3 dl víz

1 kk citromlé

8 g sütőpor

Tetejére :

20 dkg körtebefőtt ( Tomka és lányai – BIO ) – cukormentes

Krém:

10 dkg köles ( ezt alaposan mossuk át, majd négyszeres növényi tejben édesítővel főzzük meg )

25 dkg körtebefőtt ( Tomka és lányai – BIO ) – cukormentes

3 dkg vaníliás pudingpor – gluténmentes

2 dl növényi tej

ízlés szerint édesítő

+ 5-10 dkg házi csokoládé – olvasztva – tetejére csurgatva

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, hozáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( 20×24 ) tesszük, hagyjuk állni kb. 5 percet.

Majd a tetejére rakjuk a körtebefőttet.

180 fokos sütőben kb.- 35-40 perc alatt megsütjük.

A megfőtt köleshez adjuk a körtebefőttet és botmixerrel pépesítjük őket.

Egy lábasba áttesszük, majd hozzáadjuk a pudingport, növényi  tejet és édesítőt, elkeverjük és sűrűre fözzük.

Majd a megsült körtés piskótára egyengetjük.

Csokival lecsurgatjuk.

Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.