Hozzávalók:
Pite alap:
20 dkg Mester Család süteményliszt
10 dkg Mester Család foszlós kalács lizt
5 g Mester család sütőpor
3 dkg Mester család édesítő (1:4)
12,5 dkg margarin
Kb. 0,5 dl növényi tej
Krém:
80 g Mester család csokoládés pudingpor
ízlés szerint édesítő
2 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
10 dkg margarin
+ 10 dkg szilvalekvár – gluténmentes – cukormentes – vegán
Elkészítés:
A pitéhez a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a margarint és jól összedolgozzuk.
Majd pedig a növényi tejet adjuk hozzá, és egyneművé gyúrjuk.
Egy pite formát vákonyan kiolajozunk, majd a tésztát beleegyengetjük.
180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük.
A krémhez az alapanyagokat egy lábasban kikeverjük ( kivétel a margarin ), majd sűrűre főzzük. Végül a margarint belekeverjük.
A megsült pite forma alját a szilvalekvárral lekenjük, majd erre jön a pudingos krém.
Hagyjuk hűvös helyen, hogy jól kihűljön, összeálljon.





