Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg Mester család süteményliszt
20 dkg Mester család foszlós kalácsliszt
1 cs porélesztő
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
10 dkg margarin
2,3 dl növényi tej
Töltelék:
15 dkg darált dió
ízlés szerint édesítő
0,75 dl növényi tej
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint. Kidolgozzuk, majd pedig a növényi tejet, és jól összedolgozzuk.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.
Pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk ( nekem 33 db lett ).
A tölteléket kikeverjük.
Mindegyik kör egyik felébe teszünk a töltelékből, majd összehajtjuk, széleit lenyomkodjuk, majd kettéhajtjuk.
Ezeket egy pite formába rakosgatjuk egymás mellé körbe, majd a belsejébe is…
Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.





