Hozzávalók:
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Metser család kelt tészta liszt
5 dkg Mester család édesítő
1 cs porélesztő
10 dkg margarin
2,75 dl víz
Töltelék:
15 dkg darált dió + ízlés szerint édesítő
10 dkg Mester család jolland kakaópor + ízlés szerint édesítő
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, alaposan elkeverjük.
Beledolgozzuk a margarint, majd pedig a vizet.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, két egyforma részre osztjuk.
Mind a kettőt kinyújtjuk.
Lekenjük olajjal őket.
Az egyiket megszórjuk a diós töltelékkel, a másikat a kakaóporral.
Majd a kakaós lapra rátesszük a diósat.
Kb. 1,5 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd a csíkokat feltekerjük.
Sütőpapírral béelt tepsibe tesszük őket, majd olajjal vékonyan lekenjük.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.




