Hozzávalók:
15 dkg Mester család házi kenyérliszt
15 dkg Mester család kelt tészta liszt
10 dkg Mester család foszlós kalács liszt
1 cs porélesztő
5 dkg édesítő (1:4)
10 dkg margarin
3 dl növényi tej
20 g Mester család ( puncs, csoki vagy vaníliás ) pudigpor + 3-4 ek víz
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet. Jó alaposan kidolgozzuk.
Majd két egyenlő részre osztjuk a tésztát, az egyikbe beledolgozzuk a pudingport és a vizet.
Meleg helyen kelesztjük egy órát.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk őket, kinyújtjuk mind a kettőt, majd egymásra tesszük a két lapot.
Két oldalát behatjuk, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, tetejét be is lehet vagdosni, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.





