Hozzávalók:

15 dkg Mester család házi kenyérliszt

15 dkg Mester család kelt tészta liszt

10 dkg Mester család foszlós kalács liszt

1 cs porélesztő

5 dkg édesítő (1:4)

10 dkg margarin

3 dl növényi tej

20 g Mester család ( puncs, csoki vagy vaníliás ) pudigpor + 3-4 ek víz

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a növényi tejet. Jó alaposan kidolgozzuk.

Majd két egyenlő részre osztjuk a tésztát, az egyikbe beledolgozzuk a pudingport és a vizet.

Meleg helyen kelesztjük egy órát.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk őket,  kinyújtjuk mind a kettőt, majd egymásra tesszük a két lapot.

Két oldalát behatjuk, majd feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt kenyérformába tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, tetejét be is lehet vagdosni, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE