Hozzávalók:
20 dkg Mester család házi kenyérliszt
20 dkg Mester család foszlós kalács liszt
1 cs porélesztő
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
10 dkg margarin
2,7 dl növényi tej
+ 2 ek Mester család holland kakaópor + 2-3 ek víz
Töltelék:
4 dkg Mester Család csokoládés pudingpor
ízlés szerint édesítő
3 dl növényi tej
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alposan elkeverjük, beledolgozzuk amargarint, majd a növényi tejet.
Két részre osztjuk a tésztát, az egyikbe beledolgozzuk a plusz kakaóport a vízzel.
Egy órát meleg helyenen kelesztjük.
A pudingport, édesítőt, növényi tejet egy lábasban elkeverjük, majd megfőzzük.
Ha megkelt a tészta, barna rizslisztes lapon alaposan átdolgozzuk mind a kettőt.
Kinyújtjuk őket kör alakba, majd egymásra rakjuk, nyújtunk rajta.
Majd nyolc cikkre vágjuk.
Szélesebb részére kiadagoljuk a pudingot, hogy mindegyikbe egyformán jusson, majd szélesebb részétől feltekerjük őket, megformázzuk.
Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 – 35 perc alatt megsütjük.





