Hozzávalók:
Piskóta:
12,5 dkg barna rizsliszt
2,5 dkg holland kakaópor
7,5 dkg köles liszt
2 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
6 g sütőpor
3 dl víz
1 ek citromlé
Krém:
50 dkg eper – fagyasztott
1 dl víz
15 dkg növényi joghurt ( Koko márka )
4 dl növényi tejszín – felverhető
ízlés szerint édesítő
2 cs gluténmentes vaníliás pudingpor
+ liofilizált eper – a díszítéshez
+ málnás étcsokoládékrém – ( Naked Noble )
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól összedolgozzuk.
Két 20 cm – es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, elosztjuk benne a piskóta tésztát, majd 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük őket.
A krémhez az epret a vizzel és édesítővel egy lábasba tesszük, összeforraljuk, majd amikor kiolvadt, pépesítjük.
A pudingport egy tálkába tesszük, kimerünk a pépesített eperből hozzá, összekeverjük, majd visszaöntjük a lábasba és besűrítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a joghurtot, majd pedig a kihűlt pudingos epret. Jó alaposan kikeverjük ( robotgéppel ).
Majd a piskótákat kettévágjuk, így négy lapot kapunk.
Az egyiket visszatesszük a formába, megkenjük a málnás csoki krémmel, majd jön a krémből… és így rétegezzük.
A tetejére is krém kerül, majd liofilizált eperköckákkal díszítjük.

Az összes alapanyagot a Mediline Extra áruházból szereztem be – KATT IDE – ITT TALÁLOD