Hozzávalók:
1. réteg
10 dkg köles
5 dkg kókuszreszelék
2 db banán ( kisebb )
ízlés szerint porédesítő
2. réteg
10 dkg köles
1-2 kk vanília aroma
ízlés szerint porédesítő
7-8 g útifűmaghéj
+ 8 dl növényi tej
3. réteg
50 dkg vegyes gyümölcs keverék ( fagyasztott )
ízlés szerint porédesítő
1 kk citromlé
2 – 3 dkg útifűmaghéj
Elkészítés:
A kölest ( az egészet, ami a recept leírásban van – aztán ha megfőtt két részre osztjuk ) alaposan átmossuk, majd 8 dl növényi tejben puhára főzzük.
Osszuk ketté a megfőtt kölest, hagyjuk kihűlni.
Egy 20×20 – as formát folpackkal béleljünk ki.
A banánt pépesítsük villával, adjuk hozzá az egyik rész főtt kölest, édesítőt és kókuszreszeléket. Alaposan dolgozzuk össze, majd nyomkodjuk a formába.
A másik részt kölest botmixerrel pépesítjük, krém állaga lesz.
Adjuk hozzá a porédesítőt, vanília aromát, útifűmaghéjat és alaposan keverjük össze, majd a banános – kókuszos rétegre egyengessük.
A fagyasztott gyümölcsöt főzzük fel, majd adjuk hozzá a citromlevet, porédesítőt, pépesítsük. Keverjük hozzá az útifűmaghéjat, ezalatt újra tegyük a gázra, folyamatosan keverjük. Amikor besűrűsödött ( de még folyékony ) öntsük a vaníliás rétegre, oszlassuk el.
Majd tegyük egy éjjelre a hűtőbe, hogy jól összeálljon.