Hozzávalók:
10 dkg barna rizsliszt
3,5 dkg köles liszt
5 dkg tápióka keményítő
1,25 dkg útifűmaghéj
1,5dkg chia mag
2 dkg gluténmentes sörélesztópehely
1,65 dl víz
ízlés szerint só
1 ek citromlé
Töltelék:
40 dk spenót ( faygasztott )
ízlés szerint só
ízlés szerint fokhagyma granulátum
0,5 dl növényi tejszín
1 ek gluténmentes sörélesztőpehely
40 dkg főtt köles ( 10 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 4 dl növényi tejben sóval és 1 ek citromlével megfőzzük )
+ olaj a kenéshez
+ gluténmentes sörélesztőpehely a szórához
Elkészítés:
A spenótot kiengedjük.
Lábasba tesszük, összefőzzük a sóval, fokhagymával, tejszínnel, sörélesztópehellyel.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, beledolgozzuk a nedves alapanyagokat.
Barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk kör alakba.
Egy pite formát vékonyan kiolajozunk, majd beletesszük a tésztát.
A spenótot kikeverjük a főtt kölessel, majd beletöltjük a pitébe.
Megszórjuk sörélesztópehellyel, szélét olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.



