Hozzávalók:
15 dkg Mester család házi kenyérliszt
15 dkg Mester család foszlós kalács liszt
6 g porélesztő
5 dkg Mester család édesítő (1:4)
10 dkg margarin
1,5 – 2 dl növényi tej
Töltelék:
20 dkg Metser család rizsdara
3 dl növényi tej
2 dl növényi tejszín
ízlés szerint édesítő
+ Mester család édesítő (1:4) – a szóráshoz
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A rizsdarát, növényi tejet, növényi tejszínt, édesítőt egy lábasba tesszük, elkeverjük, sűrűre főzzük.
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk amargarint, majd a növényi tejet.
Meleg helyen pihentessük 30 percet.
Majd barna rizslisztes lapon téglalap alakba nyújtsuk ki.
A közepére egy csíkban tegyük a kihűlt tejbedarát ( 3 egyenlő rész legyen, két tészta csík, egy dara csík ).
Majd a tészta oldalakat vágjuk csíkokra, kezdjük el ráhajtogatni a grízes rétegre, először egyik oldalról, majd a másik oldalról, a két végét pedig hatsuk be, hogy a töltelék ne látszódjon ki.
Tegyük sütőpapíros tepsire, vékonyan olajozzuk le, szórjuk meg édesítővel.
Pihentessük 30 percet.
Majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt süssük meg.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE