Hozzávalók:
25 dkg gluténmentes zabpehely
15 dkg margarin – olvasztva
ízlés szerint porédesítő
30 dkg eper ( fagyasztott volt nekem )
0,6 dl növényi tejszín
kb. 1 dkg útifűmaghéj
15 dkg eperlekvár – gluténmentes – cukormentes – vegán
15 dkg olvasztott házi csokoládé
Elkészítés:
Egy 20×20 – as formát folpackkal kibélelünk.
A zabpelyhet a porédesítővel összekeverjük, majd az olvasztott margarint hozzáadjuk, elkeverjük és a formába egyengetjük.
Erre rákenjük a lekvárt.
Az epret kiolvasztjuk, villával pépesítjük, édesítjük, belekeverjük a növényi tejszínt és az útifűmaghéjat.
Majd a lekváros rétegre oszlatjuk, végül olvasztott házi csokival borítjuk.
Hagyjuk egy éjjelt hideg helyen, hogy jól összeálljon.





