Hozzávalók:
Piskóta:
12,5 dkg cirok liszt
10 dkg köles liszt
30 dkg barna rizsliszt
3 dkg útifűmaghéj
6 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
6 dl víz
1,5 ek citromlé
Krém:
10 dkg holland kakaópor
2 cs csokoládés pudingpor – gluténmentes
1-2 ek rumaroma
ízlés szerint édesítő
10 dkg margarin
2 dl növényi tejszín
3 dl növényi ital
Elkészítés:
Készíts elő 3 gáztepsit ( akkora, amekkora befér a sütődbe – a legnagyobb – ezt hozzászokták adni!!!! ).
Tegyél sütőpapírt mindegyikre.
A piskóta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jó alaposan kikeverjük.
Majd a három tepsin oszd el a masszát, egyengesd el.
Süsd meg őket kb. 15 perc alatt 180 fokos sütőben.
A krém alapanyagait ( kikéve a margarin ) tedd egy lábasba, keverd jól össze, főzd sűrűre, majd keverd bele a margarint.
Ha meghűltek a piskóták akkor félbe vágjuk, így lesz hat lapunk.
Folpackkal bélelj ki egy kisebb tepsit ( amibe belefér a lap – mostmár csak fél lap ).
Jön az első lap, rá a krém, megint lap, megint krém…. egész addig, amíg el nem fogy. A tetejére lap kerül.
Majd hajts rá a folpackot és hagyd kb. 6-7 úrát, hogy jól összeálljon.