Hozzávalók:
1. réteg
20 dkg gluténmentes zabpehely
7,5 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
1 ek vanília aroma
ízlés szerint porédesítő
16.5 dkg margarin
2. réteg
15 dkg köles
ízlés szerint édesítő
4 dl növényi ital
2 dl növényi tejszín
1-2 kk fahéj
10 g útifűmaghéj
2 ek citromlé
3. réteg
25 dkg meggy
20 dkg meggyléekvár – gluténmentes – cukormentes – vegán
Elkészítés:
A kölest átmossuk.
Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a növényi italt, növényi tejszínt, édesítőt és megfőzzük.
Ha kihűlt, belekeverjük a fahéjat, citromlevet és útifűmaghéjat.
Az első réteg alapanyagait egy tálban alaposan összedolgozzuk.
Majd egy 20×24 – es tepsit folpackkal kibélelünk és belenyomkodjuk a zabos masszát.
Erre jön az előzőleg elkészített köleses réteg.
A lekvárt a meggyel ( nekem fagyasztott volt – ezt kiengedtem ) és az útifűmaghéjjal kikeverük, majd a köleses rétegre oszlatjuk.
Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.