Piskóta:
10 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
3 dkg holland kakaópor
2 dkg útifűmaghéj
1 ek citromlé
2,1 dl víz
4 dkg édesítő (1:4)
6 g sütőpor
Krém:
35 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )
2 dl növényi tejszín
1 kk citromlé
2 dl növényi joghurt
1 kk vanília aroma
10 – 20 g útifűmaghéj
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jól kikeverjük.
21×21 – es sütőpapírral bélelt formába tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Az epret kiolvasztjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd az összes többi alapanyagot hozzáadjuk, és egyneművé dolgozzuk ( kézi robotgéppel ).
Ha a piskóta meghült, akkor kettévágjuk.
Megtöltjük a krém egyik felével, majd a másik felével beborítjuk a piskóta tetejét.
Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.