Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
15 dkg barna rizsliszt
10 dkg köles liszt
2 dkg útifűmaghéj
5 dkg édesítő (1:4)
6 g sütőpor
16,5 dkg margarin
1 dl növényi ital
1 kk citromlé
Töltelék:
60 dkg alma
10 dkg darált dió
20 dkg meggy
10 dkg mák
ízlés szerint édesítő
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd pedig a növényi italt és a citromlevet.
Az almákat megmossuk, lereszeljük.
Összekeverjük a dióval és édesítővel.
Egy másik tálban a meggyet, mákot és édesítőt összekeverjük.
Egy 21×21 – es formát sütőpapírral kibélelünk.
A tésztát három részre osztjuk
A tészta egy harmad részét belenyomkodjuk a formába, erre jön a meggyes – mákos keverék, majd megint egy adag tészta, de ezt már csak úgy belemorzsoljuk, erre az almás – diós réteg, majd a maradék tészta a tetejére.
180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.





