Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg barna rizsliszt
5 dkg köles liszt
5 dkg mandula liszt
2 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő ( 1:4 )
3 g sütőpor
10 dkg margarin
1 kk vanília aroma
0,5 dl növényi ital
Töltelék:
2 db alma
fahéj
ízlés szerint édesítő (1:4)
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük.
Beledolgozzuk a margarint és a növényi italt.
Hagyjuk állni 10 percet.
Majd sütőpapíros tepsire tesszük a tésztát, kezünkkel lelapítjuk, kör alakra formázzuk.
Az almákat megmossuk, cikkekre vágjuk.
A cikkeket elkezdjük körbe rakni úgy,hogy a széle a tésztának szabadon maradjon.
Majd a szélet ráhajtogatjuk az almás részre.
Kör alak lesz.
Majd megszórjuk gahéjjal és édesítővel.
180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.