Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg Mester Család süteményliszt
10 dkg Mester család kalács liszt
20 dkg Mester Család házi kenyérliszt
1 cs porélesztő
5 dkg Mester Család édesítő (1:4)
8 dkg margarin
1 ek vanília aroma
2,8 dl növényi ital
Töltelék:
10 dkg Mester Család holland kakaópor
ízlés szerint Mester Család édesítő (1:4)
kb. 1 dl növényi ital
15 dkg meggy
+ 10 dkg Mester Család diabetikus étbevonó – olvasztva
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.
Beledolgozzuk a margarint, majd a növényi italt.
Meleg helyen egy órát kelesztjük.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, kinyújtjuk.
A kakaóport kikeverjük az édesítővel és növényi itallal.
Megkenjük a tésztát a kakaós töltelékkel és megszórjuk a meggyel, majd csíkokra vágjuk.
Az első csíkot feltekerjük.
Ezt sütőpapíros tepsire tesszük, és elkezdjük köré tekerni a többi csíkot óvatossan.
Így fogunk egy nagy csigát kapni.
Majd 180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, akkor olvasztott étbevonóval borítjuk.





