Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg Mester Család Házi kenyérliszt
10 dkg Mester Család kelt tészta liszt
10 dkg Mester Család foszlós kalács liszt
1 cs porélesztő
10 dkg margarin
5 dkg Mester Család édesítő (1:4)
2,75 dl növényi ital
Töltelék:
10 dkg darált mák
10 dkg szilvalekvár – cukormentes – gluténmentes – vegán
ízlés szerint Metser család édesítő (1:4)
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük.
Beledolgozzuk a margarint, majd a növényi italt.
Meleg helyen kelesztjük egy órát a tésztát.
Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és kinyújtjuk.
A mákot, lekvárt és édesítőt egy tálban elkeverjük, majd a tésztát megkenjük vele.
Feltekerjük és háromszögekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A Mester Család termékeit megtalálod itt – KATT IDE – ITT TALÁLOD