Hozzávalók:
Piskóta:
5 dkg darált mák
2 dkg Grapoila lenmagliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONAKONYHAJA KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT
10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
4 dkg édesítő (1:4)
2,5 dl víz
1 kk citromlé
5 g sütőpor
Krém:
1,5 dl növényi tejszín – felverhető
ízlés szerint porédesítő
12,5 dkg szilvalekvár – gluténmentes, cukormentes, vegán
+ olvasztott mentes csokoládé a tetejére
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.
Jól kikeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetjük a masszát.
180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Még forrón feltekerjük konyharuha segítségével.
A krémhez a tejszínból kemény habot verünk, majd beledolgozzuk a lekvárt és az édesítőt is.
Ha meghűlt a piskóta, kitekerjük, megkenjük a habos krémmel, visszatekerjük és csokival borítjuk.
Hagyjuk pár órát míg jól összeáll.





