Hozzávalók:

Piskóta:

5 dkg darált mák

2 dkg Grapoila lenmagliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONAKONYHAJA KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT

10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt

4 dkg édesítő (1:4)

2,5 dl víz

1 kk citromlé

5 g sütőpor

Krém:

1,5 dl növényi tejszín – felverhető

ízlés szerint porédesítő

12,5 dkg szilvalekvár – gluténmentes, cukormentes, vegán

+ olvasztott mentes csokoládé a tetejére

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.

Jól kikeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetjük a masszát.

180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

Még forrón feltekerjük konyharuha segítségével.

A krémhez a tejszínból kemény habot verünk, majd beledolgozzuk a lekvárt és az édesítőt is.

Ha meghűlt a piskóta, kitekerjük, megkenjük a habos krémmel, visszatekerjük és csokival borítjuk.

Hagyjuk pár órát míg jól összeáll.

A GRAPOILA TERMÉKEKET ITT TALÁLOD – KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONAKONYHAJA KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT