Hozzávalók:
Köleshez:
40 dkg főtt köles ( 10 dkg kölest alaposan átmosunk, majd 4 dl növényi italban megfőzzük ).
20 dkg barna rizsliszt
2 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő (1:4)
1 ek vanília aroma
1 kk citromlé
7 g sütőpor
0,5 dl növényi ital
Tetejére:
20 dkg eper ( nekem fagyasztott volt )
10 dkg eper lekvár – gluténmentes, cukormentes, vegán
kb. 7 g útifűmaghéj
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálba tesszük és jó alaposan kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt 21×24 – es formába tesszük.
180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Az epret kiolvasztjuk, hozzákeverjük a lekvárt, majd az útifűmaghéjat.
A kisűlt sütemény tetejére kenjük, majd hagyjuk 3-4 órát, hogy összeálljon.