Hozzávalók:
30 dkg Economike univerzális lisztkeverék
1 dl víz
5 dkg margarin
7 dkg növényi joghurt – KOKO
5 g porélesztő
1kk olaj
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, elkeverjük.
Beledolgozzuk a margarint és a növényi joghurtot.
Majd hozzáadjuk a vizet, beledolgozzuk, végül az olajat, és jó alaposan kidolgozzuk.
Három részre osztjuk, zsemléket formázunk belőlük, majd sütőpapíros tespire tesszük.
Olajjal vékonyan lekenjük, megszórjuk szezámmaggal és 50 fokos sütőben egy órát kelesztjük.
Majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Vagy: Ha összedolgoztuk a tésztát, letakarjuk, meleg helyen kelesztjük, majd utána formázunk három zsemlét belőle, sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal lekenjük, megszórjuk szezámmaggal és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Az összes alapanyagot a Mediline Extra áruházból szereztem be – KATT IDE – ITT TALÁLOD