Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

2 dkg útifűmaghéj

3,5 dkg holland kakaópor

5 dkg édesítő (1:4)

7 g sütőpor

2,75 dl víz

1 kk citromlé

Krém:

10 dkg köles ( alaposan átmosni, majd 4 dl növényi tejben édesítővel megfőzni )

20 dkg mentes csokoládé

+ 10 dkg mentes csokoládé – olvasztva a tetejére.

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a nedves alapanyagokat.

Egy sütőpapírral kibélelt 21×21 – es formába tesszük és 180 fokos sütőben kb. 25 – 30 perc alatt megsütjük.

A kölest a leírtak alapján megfőzzük.

A csokit felolvasztjuk, majd a megfőtt köleshez adjuk.

Leturmixoljuk, vagy botmixerrel pépesítjük.

Ha a piskóta meghűlt, kettévágjuk, majd ezzel a köleses csokival megtöltjük.

Tetejét olvasztott csokival borítjuk.