Hozzávalók:
Piskóta:
20,5 dkg barna rizsliszt
6 dkg Grapoila arany lenmagliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONAKONYHAJA KUPONKODOT A KEDVEZMÉNYÉRT
2,5 dkg útifűmaghéj
4 dl víz
1 cs sütőpor
1 kk citromlé
5 dkg édesítő (1:4)
Krém:
Köleses:
5 dkg köles
2 dl növényi ital
ízlés szerint édesítő
1 kk citromlé
25 g növényi tejszín
Gesztenyés:
20 dkg natúr gesztenyemassza – gluténmentes
ízlés szerint édesítő
1 kk rumaroma
1-2 ek növényi tejszín
Pisztáciás:
2,5 dl növényi tejszín – felverhető
ízlés szerint édesítő
10 dkg Grapoila pisztácia krém- KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONAKONYHAJA KUPONKODOT A KEDVEZMÉNYÉRT
+ liofilizált gyümölcs a szóráshoz
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük,majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.
Jól összekeverjük, majd egy 21×21 – es sütőpapírral kibélelt formába egyengetjük.
180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
A kölest alaposan átmossuk, majd egy lábasba tesszük a növényi tejjel és édesítővel, megfőzzük.
Majd ha meghűlt, akkor botmixerrel pépesítjük, hozzákeverjük a citromlevet és a növényi tejszínt.
A pisztáciás krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk az édesítőt és a pisztácia krémet.
A gesztenyét villával összetőrjük, majd alaposan kikeverjük a többi alapanyaggal.
A piskóta ha meghűlt, akkor kettévágjuk.
Az alsó lapra jön a köleses krém, erre rá a gesztenyés.
Majd a piskóta teteje, erre elkenjük a pisztáciás krémet, megszórjuk a liofilizált gyümölccsel.
Hagyjuk 5-6 órát, hogy jól összeálljon.

A Grapoila termékeket itt találod – KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONAKONYHAJA KUPONKODOT A KEDVEZMÉNYÉRT