Hozzávalók:

10 dkg barna rizsliszt

10 dkg köles liszt

5 dkg Grapoila Arany lenmagliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONAKONYHAJA KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT

8 g sütőpor

5 dkg édesítő (1:4)

2 dkg útifűmaghéj

5 dkg margarin

1,3 dl víz

Töltelék:

5 dkg köles

2 dl növényi ital

1 kk citromlé

1 kk vanília aroma

ízlés szerint édesítő

ízlés szerint fahéj

45 dkg alma

+ olaj a kenéshez

+ pár szem dió a tetejére

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ mentes zsemlemorzsa a szóráshoz

Elkészítés:

A kölest alaposan megmossuk, majd egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a növényi italt és édesítőt, megfőzzük. Belekeverjük a citromlevet, hagyjuk kihűlni.

Az almákat megmossuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk.

Megforgatjuk fahéjas édesítőben.

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, beledolgozzuk a margarint, majd a vizet.

Egy pite formát vékonyan kiolajozunk ( vagy sütőpapírral kibéleljük ) – nekem foglalt volt a pite formám, így egy szélesebb kenyérformába készítettem el – .

A tésztát barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, két harmad részét kinyújtjuk és a formába egyengetjük.

Megszórjuk zsemlemorzsával, erre rákenjük a megfött kölest, majd jöhet az alma.

A maradék tésztát kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle, vagy felcsíkozzuk, és a pite tetejére tesszük.

Olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

A Grapoila termékeket itt találod – KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONAKONYHAJA KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT