Hozzávalók:

Piskóta:

12,5 dkg köles liszt

5,5 dkg Grapoila arany lenmagliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONAKONYHAJA KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT

4 dkg édesítő (1:4)

7 g sütőpor

1 dkg útifűmaghéj

1,65 dl víz

5 dkg margarin

Köleses krém:

15 dkg köles

6 dl növényi ital ( rizs vagy kókusz vagy mandula )

1 kk citromlé

1 ek vanília aroma

10 dkg növényi mascarpone

ízlés szertint édeítő

Barackos krém:

30 dkg barack – nekem befőtt volt

10 dkg növényi mascarpone

ízlés szerint édesítő

+ 10 dkg baracklekvár – cukormentes, gluténmentes, vegán

Elkészítés:

A kölest alaposan átmossuk, majd egy lábasba tesszük, felöntjük a növényi itallal, édesítjük, megfőzzük.

Ha megfőtt, akkor belekeverjük a citromlevet, majd botmixerrel pépesítjük.

Belekeverjük a vanília aromát és a mascarponét.

A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a margarint, majd pedig a vizet és a citromlevet.

Egy 21×21 – es sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tészta masszát, majd 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

A barackot pépesítjük botmixerrel, hozzákeverjük a mascarponét, ha szükséges édesítjük.

Ha meghűlt a piskóta, akkor először rákenjük a lekvárt, majd  a köleses krémet, majd erre a barackost.

Tegyük hűtőbe egy éjjelre.

A Grapoila termékeket itt találod – KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONAKONYHAJA KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT