Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg köles liszt

2,5 dkg útifűmaghéj

1 ek vanília aroma

2,75 dl víz

5 dkg édesítő (1:4)

6 g sütőpor

1 kk citromlé

Töltelék:

50 dkg alma

1 cs vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

ízlés szerint fahéj

2 dl növényi tejszín

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Jól kikeverjük.

Egy 21×21 – es sütőpapírral bélelt formába tesszük és 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Az almákat megmossuk, lereszeljük, egy lábasba tesszük.

Hozzáadjuk a fahéjat és az édesítőt.

Elkezdjük puhítani.

A pudingport kikeverjük a növényi tejszínnel, majd amikor már az alma levet eresztett, akkor belekeverjük, sűrűre főzzük.

Ha meghűlt a piskóta, kettévágjuk, majd megtöltjük az almás töltelékkel.

Hagyjuk pár órát hűvös helyen, hogy jól összeálljon.

Az alapanyagokat be tudod szerezni a KIFLI.HU oldalon – használd a MONA2500 kuponkodot a kedvezményért!!!