Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
2,5 dkg útifűmaghéj
1 ek vanília aroma
2,75 dl víz
5 dkg édesítő (1:4)
6 g sütőpor
1 kk citromlé
Töltelék:
50 dkg alma
1 cs vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
ízlés szerint fahéj
2 dl növényi tejszín
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Jól kikeverjük.
Egy 21×21 – es sütőpapírral bélelt formába tesszük és 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Az almákat megmossuk, lereszeljük, egy lábasba tesszük.
Hozzáadjuk a fahéjat és az édesítőt.
Elkezdjük puhítani.
A pudingport kikeverjük a növényi tejszínnel, majd amikor már az alma levet eresztett, akkor belekeverjük, sűrűre főzzük.
Ha meghűlt a piskóta, kettévágjuk, majd megtöltjük az almás töltelékkel.
Hagyjuk pár órát hűvös helyen, hogy jól összeálljon.
Az alapanyagokat be tudod szerezni a KIFLI.HU oldalon – használd a MONA2500 kuponkodot a kedvezményért!!!




