Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg cirok liszt
2 dkg útifűmaghéj
4 dkg édesítő ( 1: 4 )
5 g sütőpor
12,5 dkg margarin
0,5 dl növényi ital
Almás – mákos réteg:
30 dkg alma
15 dkg mák
ízlés szerint édesítő
1 kk vanília aroma
Köleses réteg:
15 dkg köles
4 dl növényi ital
2 dl növényi tejszín
1 kk citromlé
ízlés szerint édesítő
1 kk vanília aroma
Elkészítés:
A kölest alaposan átmossuk, majd egy lábasba tesszük a növényi itallal, növényi tejszínnel, citromlével, édesítővel és vanília aromával, majd megfőzzük.
Az almát megmossuk, lereszeljük.
A tészta réteg alapanyagait egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk.
Egy sütőpapírral bélelt 20×24 – es formába egyengetjük a tésztát.
Az alma levét kinyomkodjuk ( amit áltában ereszett ), majd összekeverjük a mákkal és édesítővel.
Ezt a tésztára egyengetjük, majd erre jön a megfőtt és ízesített köles.
180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.





