Hozzávalók:

Piskóta:

15 dkg barna rizsliszt

7,5 dkg Grapoila lenmagliszt – KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONAKONYHAJA KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT

2,5 dkg útifűmaghéj

3 dkg holland kakaópor

5 dkg édesítő (1:4)

7 g sütőpor

3,25 dl víz

1 kk citromlé

Krém:

20 dkg növényi mascarpone

ízlés szerint porédesítő

5 dkg margarin

1 kk vanília aroma

+ 20 dkg eper – nekem fagyasztott volt + édesítő + kb. 1 ek útifűmaghéj

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.

Jól kikeverjük, majd egy 21×21 . es sütőpapírral kibélelt formába egyengetjük és 180 fokos kb. 35 perc alatt megsütjük.

Az epret kiolvasztjuk, majd ízlés szerint édesítőt keverünk hozzá, majd pedig az útifűmaghéjat.

A krémhez a mascarponét, margarint porédesítőt, vanília aromát egy tálba tesszük és kézi robotgéppel kikeverjük.

Ha megsült és meghűlt a piskóta, akkor kettévágjuk.

A krém háromnegyed részével megkenjük, erre jön az epres keverék, majd rátesszük a piskóta tetejét, és a maradék krémmel bevonjuk.

A Grapoila termékeket itt találod – KATT IDE – ITT TALÁLOD – HASZNÁLD A MONAKONYHAJA KUPONKÓDOT A KEDVEZMÉNYÉRT