Hozzávalók ( 1 db )
5 db rizslap
5 dkg csicseriborsó liszt
1,2 dl víz
7 g gluténmentes sörélesztőpehely
ízlés szerint só
Töltelék:
85 g mandulaliszt
8 g gluténmentes sörélesztőpehely
4 g sütőpor
ízlés szernt só
annyi víz, hogy sűrű massza legyen
+ olaj a kenéshez
+ szezámmag a szóráshoz
+ só a szóráshoz
Elkészítés:
A csicseriborsó lisztet keverjük ki a vízzel, sóval, sörélesztőpehellyel.
Egy rizlapot alaposan belemártunk, majd szilikon lapra tesszük, majd így tovább a lapokkal és szépen tegyük egymásra – egymás mellé,
A mandulalisztet keverjük ki a sörélesztőpehellyel, sóval, sütőporral, vízzel.
Ezt a masszát kenjük a rizslapok egyik hosszanti oldalára.
Tekerjük fel óvatosan, majd formázzunk belőle perecet.
Sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, megszórjuk sóval, szezámmaggal.
180 – 190 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.