Hozzávalók:

Tészta:

5 dkg köles liszt

20 dkg barna rizsliszt

5,5 dkg Grapoila arany lenmagliszt

25 dkg margarin

4 g sütőpor

4 dkg édesítő (1:4)

Töltelék:

80 dkg főtt köles ( 20 dkg nyers kölest alaposan átmosunk, majd 4x-es növényi italban édesítővel megfőzzük, majd hozzákeverünk 1 ek citromlevet )

1 cs vaníliás pudingpor

ízlés szerint édesítő

10 dkg mazsola

Elkészítés:

A tészta alapanyagait egy tálban alaposan eldolgozzuk.

A kölest kikeverjük a pudingporral ( nem főzzük!!!!! ), mazsolával, édesítővel ( ha szükséges ).

Egy 21×24 – es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tészta kicsit több , mint felét belenyomkodjuk.

Erre jön a köleses réteg, majd a maradék tésztát rámorzsoljuk.

180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A Grapoila termékeket itt tudod beszerezni, használd a MONAKONYHAJA kuponkódot a kedvezményért! KATT IDE