Hozzávalók:
Tészta:
5 dkg köles liszt
20 dkg barna rizsliszt
5,5 dkg Grapoila arany lenmagliszt
25 dkg margarin
4 g sütőpor
4 dkg édesítő (1:4)
Töltelék:
80 dkg főtt köles ( 20 dkg nyers kölest alaposan átmosunk, majd 4x-es növényi italban édesítővel megfőzzük, majd hozzákeverünk 1 ek citromlevet )
1 cs vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
10 dkg mazsola
Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy tálban alaposan eldolgozzuk.
A kölest kikeverjük a pudingporral ( nem főzzük!!!!! ), mazsolával, édesítővel ( ha szükséges ).
Egy 21×24 – es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a tészta kicsit több , mint felét belenyomkodjuk.
Erre jön a köleses réteg, majd a maradék tésztát rámorzsoljuk.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.





