Hozzávalók ( 2 db ):
4 db rizslap
kb. 8 dkg reszelt növényi sajt
5 dkg csicseriborsó liszt
2 g sütőpor
1,5 dl víz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A csicseriborsó lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a vízzel.
Két darab rizslapot előveszünk, majd mind a kettőt megmártjuk a csicseris keverékbe.
Egymásra tesszük.
Ollóval vágunk belőle egy háromszöget.
Majd az egyik maradék oldalt rátesszük a háromszögre, a másikat pedig a háromszög alsó hosszanti oldalára.
Az alsó részébe teszünk a reszelt sajtból, majd feltekerjük, megformázzuk.
Tetejét vékonyan olajozzuk, és erre is teszünk reszelt sajtot.
A másik két lappal is így járunk el, így lesz kettő darab croissant.
180 – 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A fotók közt megtalálod a teljes elkészítést befotózva!!!!




















