Hozzávalók ( 2 db )
4 db rizslap
5 dkg csicseriborsó liszt
1,5 dl víz
3 g sütőpor
Töltelék:
5 dkg barna rizsliszt
2 g sütőpor
só
0,5 dl víz
ízlés szerint zöldfűszerek
+ szezámmag a szóráshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A csicseriborsó lisztet kikeverjük a sütőporral és vízzel.
A barna rizslisztet kikeverjük a vízzel, sóval sütőporral, zöldfűszerekkel.
Egy lapot megmártunk a csicseris keverékbe, szilikon lapra tesszük, majd a barna rizslisztes keverék felét a közepére tesszük.
Egy másik lapot is megmártunk a csicseris keverékbe , majd az előző lapra tesszük, a tölteléket elegyengetjük így benne.
A másikkal két lappal is így járunk el.
Majd vékonyan olajozzuk és megszórjuk szezámmaggal.
És most kell majd sietni!!!!
A sütő rácsot vesszük elő.
Két darab sütőpapír szükséges.
A rácsnak két szálára rátesszük a sütőpapírt ( egyébként ezt érdemes bekészíteni ), majd erre jön az egyik kész rizslap, szépen ráfog terülni, lógjon le az oldala róla, kifele a szezámos részre legyen, majd a másikkal is így járunk el.
180 fokos sütőben kb. 20-22 perc alatt megsütjük.
