Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg barna rizsliszt

5 dkg darált mák

2,5 dkg Grapoila lenmagliszt

5 dkg édesítő (1:4)

7 g sütőpor

1 ek rumaroma

1 kk citromlé

2,5 dl víz

Krém:

1 cs vaníliás pudingpor

3 dl növényi ital

4 dkg édesítő (1:4)

10 dkg margarin

Gyümölcsös réteg:

30 dkg vegyes gyümölcskeverék ( fagyasztott )

ízlés szerint édesítő

1 kk citromlé

1-2 ek útifűmaghéj

+ 10 dkg gluténmentes –  cukormentes – vegán csokoládé olvasztva

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.

Egy 21×24 – es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 25 – 30 perc alatt megsütjük.

A pudingport kikeverjük a növényi itallal és édesítővel, majd sűrűre főzzük, belekeverjük a margarint.

A gyümölcsös réteghez a gyümölcsöt kiolvasztjuk, majd kikverjük az édesítővel, citromlével és útifűmaghéjjal.

A piskótát kettévágjuk,majd megkenjük a vaníliás krémmel, majd erre jön a gyümölcsös réteg.

Rátesszük a piskóta tetejét, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk.