Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg barna rizsliszt
5 dkg darált mák
2,5 dkg Grapoila lenmagliszt
5 dkg édesítő (1:4)
7 g sütőpor
1 ek rumaroma
1 kk citromlé
2,5 dl víz
Krém:
1 cs vaníliás pudingpor
3 dl növényi ital
4 dkg édesítő (1:4)
10 dkg margarin
Gyümölcsös réteg:
30 dkg vegyes gyümölcskeverék ( fagyasztott )
ízlés szerint édesítő
1 kk citromlé
1-2 ek útifűmaghéj
+ 10 dkg gluténmentes – cukormentes – vegán csokoládé olvasztva
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.
Egy 21×24 – es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb. 25 – 30 perc alatt megsütjük.
A pudingport kikeverjük a növényi itallal és édesítővel, majd sűrűre főzzük, belekeverjük a margarint.
A gyümölcsös réteghez a gyümölcsöt kiolvasztjuk, majd kikverjük az édesítővel, citromlével és útifűmaghéjjal.
A piskótát kettévágjuk,majd megkenjük a vaníliás krémmel, majd erre jön a gyümölcsös réteg.
Rátesszük a piskóta tetejét, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk.
