Hozzávalók ( 3 db ):
6 db rizslap
7,5 dkg barna rizsliszt
1,5 dl víz
4 g sütőpor
0,5 dkg édesítő (1:4)
Töltelék:
7,5 dkg darált mák
ízlés szerint édesítő
10 dkg meggy – nekem befőtt volt
2-3 ek növényi tejszín
+ olaj a kenéshez
+ darált porédesítő a szóráshoz
Elkészítés:
A mákot kikeverjük a többi alapanyaggal, ami a töltelékhez kell.
A barna rizslisztet kikeverjük a vízzel, édesítővel és sütőporral.
Egy tálcára öntjük.
Egy rizslapot alaposan belemártunk a rizslisztes keverékbe, majd szilikon lapra tesszük.
A mákos töltelék egyharmad részét az egyik szélére tesszük a rizslapnak, majd feltekerjük.
Egy másik lapot is megmártunk a keverékben, majd erre rátesszük a már feltekert mákos lapot, és ebbe is beletekerjük.
Sütőpapíros tepsire tesszük és meghajlítjuk , hogy kifli formája legyen.
A másik 2 kiflihez valóval is így járunk el.
Majd tetejüket vékonyan olajozzuk ( tehetünk rá kis darált mákot ) és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Még forrón megszórjuk porédesítővel.
