Hozzávalók:

25 dkg sült sütőtök

10 dkg növényi sajt – reszelve

6 g sütőpor

12 dkg barna rizsliszt

4,5 dkg cirok liszt

2 dkg útifűmaghéj

kb. 1 dl víz ( ez függ a sütőtök nedvességétől is! )

+ olaj a kenéshez

+ reszelt növényi sajt a szóráshoz

Elkészítés:

A sütőtököt villával jól összetördeljük, majd a vizen kívűl minden alapanyagot hozzáadunk és összedolgozzuk.

Majd lassan adagoljuk hozzá a vizet, annyit, hogy jól formázható legyen a massza ( igen, lehet többet vesz fel, lehet kevesebbet – ez függ attől, mennyire „szaftos” a sütőtök ).

Majd golyókat formázunk belőlük ( én 12 – öt formáztam ).

Sütőpapíros tepsire tesszük őket, tetejüket lenyomkodjuk, megkenjük olajjal vékonyan és megszórjuk növényi sajttal.

180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.