Hozzávalók ( 4 db – hoz )
10 dkg csicseriborsó liszt
4 g sütőpor
1 dkg édesítő (1:4)
3 dl víz
Töltelék:
10 dkg mandula liszt
3 g sütőpor
0,75 dl víz
+ 4 cikk alma
+ 4 cikk körte
+ fahéj
+ olaj a kenéshez
+ édesítő a szóráshoz
Elkészítés:
A csicseris keveréket kikeverjük, majd a mandulás keveréket is.
Egy lapot megmártunk a csicseris keverékben, vágólapra tesszük, ráteszünk a mandulás keverékből, majd erre jön egy másik lap, amit ugyanúgy a csicseris keverékbe mártottunk, elnyokodjuk a mandulás tölteléket a két lap között az ujjunkkal.
Majd háromszöget vágunk ( levágjuk az egyik oldalát, majd a másik oldalát a rizslapnak ).
Az egyiket rátesszük a háromszögre, a másikat pedig – az egyenes részével lefele – keresztbe a lenti részéhez.
Ide tesszünk egy – egy szelet almát és körtét, megszórjuk fahéjjal, majd feltekerjük.
Megformázzuk, sütőpapíros tepsire tesszük, a tetejét még lekenjük a csicseris keverékkel, majd olajjal, megszórjuk édesítővel.
Mindegyikkel így járunk el, így kapunk négy croissantot.
180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Fázisfotókat találtok a rizslap megvágásáról itt ( az előző croissant receptemnél ) KATT IDE
