Hozzávalók ( 4 db ):
4 db rizslap
5 dkg csicseriborsó liszt
só
3 g sütőpor
2 dl víz
Lapok közé:
10 dkg mandula liszt
4 g sütőpor
kb. 0,5 dl víz
Töltelék:
1 dl növényi tejföl
10 dkg reszelt növényi sajt
15 dk főtt köles ( 5 dkg kölest alaposan átmosni, majd 1,5 dl vízben puhára főzni )
1 kk gluténmentes sörélesztőpehely
+ olaj a kenéshez
+ só a szóráshoz
Elkészítés:
4 db roló formát előveszünk, sütőpapírt tekerünk rá.
A csicseriborsó lisztet kikeverjük a sütőporral, vízzel, sóval.
A mandulalisztet a sütőporral és vízzel.
Egy rizslapot alaposan megmártunk a csicseris keverékbe, múanyag vágólapra tesszük, megkenjük a mandulalisztes keverékkel, majd egy másik lapot is megmártunk a csicseris keverékbe, majd rátesszük a mandulás keverékkel megkent lapra.
Csíkokra vágjuk.
Majd a fele adag csíkokat az egyik formára rátekerjük. Majd a másik fele csíkokat egy másikra.
A másik két lappal is így járunk el, és ugyanígy két formára lesz elég.
Még egyszer megmártjuk a rolókat a csicseris keverékben, sütőpapíros tepsire tesszük őket, lekenjük vékonyan olajjal, megszórjuk sóval őket, majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk míg kihűl, majd szépen ki is lehet húzni a formát a rolókból.
A töltelék alapanyagait kikeverjük ( némi reszelt sajtot hagyjunk meg ), majd betöltjük a rolókat ( én habnyomót használtam hozzá ), széleiket megforgatjuk a reszelt növényi sajtban.
Majd tálalható.
