Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg barna rizsliszt
7,5 dkg köles liszt
2 dkg útifűmaghéj
6,2 dkg margarin
1 dl növényi ital
4 g sütőpor
5 dkg édesítő (1:4)
Töltelék:
10 dkg rizsdara
4 dkg vaníliás pudingpor
4 dl növényi ital
ízlés szerint édesítő
10 dkg aszalt gyümölcs ( szilva, meggy…… )
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tölteléket készítjük el először.
A rizsdarát, édesítőt, vaníliás pudingport, növényi italt egy lábasba tesszük, alaposan kikeverjük, majd sűrűre főzzük.
Ebbe belekeverjük az aszalt gyümölcsöket.
A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a a margarint, eldolgozzuk benne, majd a növényi italt.
Én a rétest asztalon szoktam nyújtani, van erre egy bevált terítúm már.
Erre barna rizslisztet szórunk, majd a tésztát elkezdjük nyújtani, nyugodtan lehet megszórni barna rizsliszttel közben, jó vékonyara kell kinyújtani.
Majd a tölteléket az egyik felébe egyengetjük.
Két szélét ráhatjuk, majd feltekerjük a terítő segítségével.
Sütőpapíros tepsire tesszük, nagyon vékonyan olajozzuk.
Meg lehet szúrni az oldalát – ha szeretnénk.
Majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.